امروز پنجشنبه 01 آذر 1403 http://cheme.cloob24.com
0

مهارتهای خود تنظیمی رفتارهایی هستند که با ارزشهای درونی همراه است و بر دلایل درونی تاکید می کند. در این نوع مهارتها هدف این است که دانش‌اموزان کنترل شخصی را تجربه کنند و فرصتهایی برای مشارکت در فرایند یادگیری بدست آورند. این نوع یادگیری بر سازماندهی و ایجاد فضاها و زمینه‌های یادگیری به وسیله خود دانش‌آموز تاکید دارد. دانش‌آموزان مقدار و شکل و نوع یادگیری را خود طراحی و هدایت می کنند.محققان آموزشی اخیرا برای شناسایی و مطالعه فرایندهای کلیدی که از طریق آن دانش آموزان یادگیری خود را تنظیم می کنند فعالیت علمی خود را آغاز کرده اند.

در جریان آموزش گاه سوالاتی از این قبیل مطرح می‌شوند: چرا بعضی از دانش‌آموزان مشتاقانه به تکالیف آموزشگاهی روی می‌آورند و از انجام تکالیف اجتناب می‌کنند و یا از روی بی علاقگی به انجام آنها مبادرت می ورزند. جرا بعضی از دانش‌آموزان از یادگیری در مدرسه و خارج از مدرسه لذت می‌برند و از پیشرفت‌شان خشنود می‌شوند در حالی که بعضی دیگر نسبت به یادگیری آموزشگاهی چنین احساسی ندارند؟ اینها سوالاتی است مربوط به انگیزش و برای دانش‌آموزان تلویحات مهمی را در بر دارند.

یکی از نظریه‌هایی که به تفاوت انگیزه دانش‌اموزان برای پیشرفت در مدرسه توجه می‌کنند انگیزش پیشرفت نامیده می‌شود. مک کللند عقیده دارد که انگیزش پیشرفت یک ویژگی ناهشیار است که از تجارت فرزند پروری اولیه سرچشمه می‌گیرد. او اظهار می دارد که تجارب اولیه یادگیری بر رفتار فرد در موقعیتهای پیشرفت نقش موثر و مداوم دارد.

0

Adobe Presenter یک نرم افزار رسانه قدرتمند و ابزاری برای تالیف آموزش‌های الکترونیکی می‌باشد که تقریباً هرکسی را قادر می‌سازد تا ارائه (presentation) خسته‌کننده و یکنواخت خود را به یک Adobe Flash Player پویا و تعاملی تبدیل کند. تنها با چند کلیک، شما می‌توانید فایل پاورپوینت خود را به یک ارائه سرگرم‌کننده مولتی‌مدیا به همراه صدای راوی (narration) تبدیل کنید. شما به راحتی قادر خواهید بود تا صدا، ویدیو، انیمیشن و آزمون‌های کوچک مخصوص دوره‌های آموزش الکترونیک را به ارائه خود اضافه کنید.

قابلیت‌های کلیدی نرم افزار Adobe Presenter:
- ایجاد آسان یک ارائه فلش حرفه‌ای و تعاملی
- وارد نمودن و ویرایش ویدیوها با هر فرمتی و خروجی به‌عنوان یک SWF
- ضبط و ویرایش صدا با کیفیت بالا
- امکان سفارشی‌سازی برای یک نام تجاری خاص
- امکان وارد نمودن آزمون‌ها و نظرسنجی‌ها به‌صورت تعاملی
- انتشار محتوا به‌عنوان یک فایل PDF، با حفظ تمام انیمیشن‌ها
- ایجاد محتوای سازگار با AICC و SCORM
- ادغام با نرم‌افزار Adobe Acrobat Connect برای توسعه، مدیریت، انتقال و پیگیری مطالب

0

حتماً در حیطه ی موضوع پایان‌نامه ی خود، یک مقاله ی مروری بنویسید.این کار سه مزیت عمده به همراه دارد:

1- با منابع و مراجع مرتبط با پایان‌نامه ی خود به خوبی آشنا شده و یکجا جمع‌آوری کرده و با مطالعه ی آن‌ها اشراف خوبی به موضوع خواهید داشت.

2- همچنین اگر باهوش باشید به راحتی و با گام‌هایی که توضیح داده می‌شود می‌توانید فصل پیشینه ی تحقیق پایان‌نامه را هم نگارش کنید.

3- تجربه ی مقاله‌نویسی و ارتباط با ژورنال‌ها را خواهید داشت و این به نفع شماست تا بعد از دفاع پایان‌نامه به راحتی مقاله ی پژوهشی خود را نگارش و منتشر کنید.

همه می‌دانیم که مقاله ی مروری مقاله‌ای است که نظرات و نتایج محققینی را که پیرامون یک موضوع خاص پژوهشی انجام داده‌اند گردآوری کرده و البته نویسنده یمقاله ی مروری هم می‌تواند انتقادات و تحلیل‌های شخصی را به آن اضافه کند.

با پیروی از گام‌های زیر می‌توانید یک مقاله ی مروری بنویسید:

گام نخست: غربال قیفی مطالب

در این گام لازم است تمامی متون و کتاب‌های اصلی پیرامون موضوع موردنظر جمع‌آوری و مطالعه شود. ارجاعاتی که نویسندگان کتاب‌های مرجع به مقالات داده‌اند،بسیار مهم است. لیستی از تمامی مقالات مرتبط باید گردآورده و تا حد امکان این لیست باید کامل باشد. توجه داشته باشید که در انتخاب انواع مقالات به هیچ وجه محدودیت زمانی وجود ندارد و مهم نیست سال انتشار مقاله چقدر قدیمی یا جدید باشد. تمامی مقالات مرتبط تا حد امکان باید جمع‌آوری شوند.

گام دوم: حذف چکیده های نامرتبط

حال که لیست شما تکمیل شد برای رهایی از سردرگمی و ترس از مطالعه ی مطالب بسیار، بهتر است اول چکیده‌ها را بخوانید و چکیده‌های نامرتبط را حذف کنید.

گام سوم: لیست کردن مقالات با تکرار بالا

در لیستی که در ابتدا تهیه کرده‌اید، مقالاتی هستند که از اهمیت بیشتری برخوردارند. این مقالات را شناسایی کنید، ارجاعات آن‌ها را مطالعه کرده و ارجاعاتیکه بیش‌ترین تکرار را دارند مشخص کنید.

گام چهارم: تهیه ی لیست جدید

در این گام لیست قبلی شما تغییراتی خواهد کرد. این بار لیست جدیدی تهیه کرده به‌طوری که به‌ترتیب در ابتدا مقالاتی با بیش‌ترین ارجاعات و در انتها مقالاتی با کم‌ترین ارجاعات قرار داده شود.

گام پنجم: مطالعه و خلاصه‌برداری

مقالاتی که در لیست جدید آورده شده را جستجو کرده، بیابید و مطالعه کنید و از مطالب مرتبط آن‌ها تا جای امکان خلاصه تهیه کنید.

گام ششم: نگارش و انتشار مقاله

حال، خلاصه‌ها را با یک ترتیب منطقی کنار هم قرار دهید و مقاله یمروری خود را نگارش کنید.

مطمئناً بسیاری بعد از مطالعه ی این گام‌ها به این نتیجه رسیده‌اندکه نگارش مقاله ی مروری کار دشواری است، ولی چنین مقاله‌ای با رعایت تمامی گام‌ها، قطعاً ارزش چاپ در ژورنال‌های معتبر را خواهد داشت.

تأکید این نکته ضروری است که یک مقاله ی مروری خوب و درست فقط مرور بر دانش محققین یا مقالات چاپ‌شده به‌ترتیب تاریخ یا مقالات در دسترس نیست، بلکه یک مقاله مروری خوب باید تمام دانش پژوهشگران را پیرامون یک موضوع خاص به خوبی جمع‌بندی کند.

توجه داشته باشید که نگارش یک مقاله ی مروری وقت نسبتاً طولانی‌ای از نویسنده خواهد گرفت و معمولاً ژورنال‌های معتبر مثل مجلات ISI با فاکتور تأثیر (IF) بالا، نگارش این مقالات را به افراد با تجربه‌ای می‌سپارند که در آن موضوع خاص تخصص و تجربه ی کاری بسیاری دارند و خود صاحب مقالات بسیارند.

اما با توضیحات بالا ناامید نشوید! ژورنال‌های با سطح اعتبار کمتر، معمولاً نگارش این نوع از مقالات را از دانشجویان و پژوهشگران آماتور نیز می‌پذیرند.

0

سرعت داوری مجله عاملی کلیدی در سرعت به چاپ رسیدن مقاله ی ما می‌باشد. معمولاً استانداردی برای این مسئله وجود ندارد. بعضاً مجلاتی هستند که فرآیند داوری مقاله در آن‌ها چندین سال طول می‌کشد. طول فرآیند داوری به چند عامل مهم بستگی دارد:

1- سرعت داوران و سردبیران مجله؛

2- سرعت نویسندگان در بازنگری مقاله؛

3- تعداد دفعات بازنگری مقاله.

عامل اول تقریباً دست ما نیست. اما می‌توانیم در زمان انتخاب مجله تا حدی تقریبی از سرعت مجله به‌دست آوریم.

یکی از عواملی که تعیین‌کننده ی سرعت بالاتر مجله است، تعداد شماره‌های مجله در هر سال است. معمولاً مجلاتی که تعداد شماره ی بیشتری در یک سال چاپ می‌کنند از سرعت بالاتری در داوری مقالات به نسبت مجلاتی که تعداد شماره‌های کمتری دارند برخوردارند.

همچنین می‌توانید با بررسی زمان ارسال، پذیرش، و نیز زمان چاپ مقالات گذشته ی مجله که عموماً در صفحه ی اول مقاله ذکر می‌شود، سرعت داوری و چاپ مقالات در این مجلات را تخمین بزنید.

0

GPA یا همان Grade Point Average، معدل تحصیلی در آمریکا است که در بازه ی 0 تا 4 می‌باشد که شیوه‌ای برای ارزش‌یابی تحصیلی در مدارس و دانشگاه‌های آن کشور است. 

در آمریکا برای نشان دادن بازده ی یک دانش‌آموز یا دانشجو، یا حروف به کار می‌روند (مانند F،D ،C ،B،A که A بهترین نمره و F نشانه افتادن می‌باشد) و یا با نمرات نشان داده می‌شود (به این صورت که A=90-100،B=80-89،C=70-79،D=60-69،E=0-59).
محاسبه ی GPA در دانشگاه‌ها به این صورت است که در پایان ترم تحصیلی، نمره‌ای که در هر کلاس به‌دست آمده را در مقیاس حروف قرار می‌دهند و سپس حروف را براساس روابطی مشخص در مقیاس 0 تا 4 قرار می‌دهند.

برای اینکه بدانید مقیاس نمره ی ایران در بازه ی 0-4 به چه صورت است، می‌توانید از اینجا با انتخاب کشور Iran آن را مشاهده نمایید که در تصویر زیر قرار داده شده است:

برای محاسبه ی GPA نمرات خود می‌توانید از دو راه استفاده کنید:

راه اول، این فایل اکسل (دریافت نمایید) می‌باشد که مقیاس آن مقداری با تصویر بالا تفاوت دارد و به‌صورت زیر است:
راه دوم، استفاده از سایت WES است که به‌صورت آنلاین GPA نمرات شما را محاسبه می‌کند و مقیاس آن همان تصویر اول می‌باشد.
0

آیا تا به حال فکر کرده‌اید مقاله‌ای که می‌نویسید در کدام دسته از مقالات قرار می‌گیرد؟ آیا مقاله ی شما یک مقاله ی پژوهشی است یا ترویجی؟ شاید هم صرفاً یک مقاله ی مروری و یا حتی یک مقاله ی گردآوری باشد؟ شاید بپرسید اهمیت این موضوع چیست و دانستن جواب این سوال‌ها چه کمکی به ما می‌کند؟

اهمیت آن در این است که معلوم می‌کند سطح مقاله ی شما چیست و بنابراین آیا قابل انتشار است یا خیر؟ و اگر قابل انتشار است در کدام دسته یا رتبه از نشریات می‌توان آن را منتشر کرد؟ مثلاً بعضی مقالات را -اگر اصلاً بتوان چاپ کرد- فقط میشود در روزنامهها چاپ کرد، چراکه مطلب حالتی عمومی و غیرتخصصی داشته و از نظر موضوع هم چندان ماهیت علمی نداشته و مطلبی اصطلاحاً «مصرفی» یا «دارای تاریخ مصرف»است و بعد از مدتی دیگر ارزش مطالعه ندارد.

اما درعین حال ممکن است کار شما محصول چند ماه مطالعه و تحقیق و پژوهش بوده و بر روی یک موضوع علمی مشخص و تخصصی تمرکز داشته و در آن حوزه به دستاورد و نتیجه ی جدیدی رسیده است، در عین حال نحوه و اصول نگارش آن هم بر اساس قالب‌های تعریف‌شده پژوهشی است. در این صورت این مقاله حتماً متناسب با نشریات علمی پژوهشی است.

پس اگر از همان ابتدا هدفتان را مشخص کنید و انگیزه‌تان از نوشتن یک مقاله و برنامه‌تان برای چاپ آن را مدنظر داشته باشید، قطعاً «نوع» و «قالب» مقاله برایتان مهم خواهد بود.

اما نوشتن مقاله حالت‌ها و قالب‌ها و فرمت‌های مختلفی دارد. مقالات‌ را از چند دیدگاه‌ می‌توان‌ دسته‌بندی‌ کرد. یکی‌ از این‌ دسته‌بندی‌ها می‌تواند بر اساس‌ محتوای‌اطلاعات‌ مقاله‌ باشد که‌ از این‌ منظر مقالات‌ به‌ چهار نوع‌ پژوهشی یا تحقیقی،تحلیلی یا ترویجی‌، مروری،‌ و گردآوری‌ تقسیم‌ می‌شوند:

1- مقاله ی پژوهشی (تحقیقی‌): برگرفته‌ از پژوهشی است‌ که‌ به‌تازگی‌ پایان‌ یافته‌ است‌ و چون‌ متکی‌ بر یافته‌های‌ تحقیقاتی‌ است‌، گزارش‌ تحقیق‌ نیز به‌ آن‌ گفته‌ می‌شود. این نشان می‌دهد که ویژگی منحصر به‌فرد مقاله ی پژوهشی، داشتن یک ایده یا ابتکار یا نتیجه ی کاملاً جدید و تازه است. به عبارت دیگر مقاله ی پژوهشی حاوى ایده یا موضوعىکاملاً نو یافته است، به این معنا که پژوهشگر طى یک کار پژوهشى دقیق، ایده، موضوع،یا روش جدیدى را مطرح مى‌کند و به نتایج کاملاً جدیدى دست مى‌یابد که پیشتر وجود نداشته است.

2- مقاله ی تحلیلی (ترویجی)‌: این‌ نوع‌ مقاله‌ که‌ به‌ نام‌ مقاله ی نظری‌ نیز شناخته‌ می‌شود،تحقیقی‌ است‌ که‌ مؤلف‌ با استفاده‌ از منابع‌ پژوهشی‌ پیشین‌، نظریه ی خاصی‌ را در حوزه ی‌ کار خود مطرح‌ می‌نماید. در این‌ نوع‌ مقاله‌ نویسنده‌ ممکن‌ است‌ نظریه‌های‌ قبلی‌ را گسترش‌ دهد، آن‌ها را با استفاده‌ از شواهد استحکام‌ بخشد، آن‌ها را به‌ شکل‌ دیگری‌ بیان‌ کند یا آن‌ها را مورد تأمل‌ و تردید قرار دهد. بنابراین مشخص است که در این نوع از مقاله، نویسنده موضوع یا ایده‌اى را که وجود دارد، از جنبه یا جنبه‌هایى معمولاً جدید مورد تجزیه و تحلیل قرار مى‌دهد و نتایج مشخصى از تجزیه و تحلیل انجام‌شده،ارائه مى‌کند که تازگى دارد.

3- مقاله ی مروری (تألیفی)‌: ویژگی خاص مقالات مروری این است که برخلاف انواع پژوهشی و تحلیلی، حاوی یک ایده و دیدگاه جدید نیستند، بلکه کار آن‌ها پرورش ایده‌ای است کهاز پیش وجود داشته است. در این نوع مقاله، نویسنده با مطالعه ی متون علمی، مطالبى را درباره ی یک ایده یا موضوع از منابع مختلف، گرد‌آورى مى‌کند و سپس مقاله را باساختارى جدید و طرح نتیجه‌گیرى‌هاى مشخص و گاه همراه با اعلام نظر، تنظیم و تألیف مى‌نماید. بنابراین می‌توان گفت که این‌ مقاله‌ به‌ تحلیل‌ کلان‌ و ارزیابی‌انتقادی‌ نوشته‌هایی‌ می‌پردازد که‌ قبلاً منتشر شده‌ است‌. مؤلف‌ مقاله ی‌ مروری‌ از طریق‌ مقوله‌بندی‌، یکپارچه‌سازی‌، و ارزشیابی‌ متون‌ منتشر شده ی پیشین‌، سیرپیشرفت‌ پژوهش‌های‌ جاری‌ را در جهت‌ روشن‌ ساختن‌ مسئله‌ای‌ مشخص‌ دنبال‌ می‌کند.

4- مقاله ی گردآوری‌: این‌ نوع‌ مقاله‌ صرفاً به‌ گردآوری‌ و انعکاس‌ دیدگاه‌های مختلف‌ مندرج‌ در نوشته‌های‌ مرتبط‌ با موضوعی‌ خاص‌ می‌پردازد و در واقع‌ کار تازه‌ای‌ را عرضه‌نمی‌کند. در این نوع مقاله که معمولاً گزارش بررسى‌هاى آزمایشگاهى و یا مطالعات آمارى در یک موضوع است، نویسنده ضمن استفاده از روش‌هاى موجود در مطالعه ی موضوع،نتایج مطالعه خود را گزارش مى‌کند. معمولاً نتایج به کمک آمار و ارقام بیان مى‌شوند.تفاوت‌ آن‌ با مقاله‌ تحلیلی‌ این‌ است‌ که‌ به‌ ارائه‌ نظریه ی جدیدی‌ منتهی‌ نمی‌شود و نیز با مقاله ی مروری‌ این‌ تفاوت‌ را دارد که‌ الزاماً به‌ سنجش‌ و ارزیابی‌کلیه‌ آثار قبلی‌ نمی‌پردازد. البته باید این را هم اضافه کنیم که چنانچه در این نوع از مقاله از روش‌هاى معتبر و علمى تحلیل آمارى استفاده شود و نتایج ارائه‌شدههم تازگى داشته باشد، مى‌توان آن را یک مقاله ی تحلیلی هم به شمار آورد.

البته‌ علاوه‌ بر 4مورد ذکر شده‌، گونه‌های‌ دیگری‌ از نوشته‌های‌ مجلات‌ وجود دارند که‌ از فراوانی‌کمتری‌ برخوردارند؛ نظیر یاداشت‌های‌ انتقادی‌، نقد و بررسی‌، گزارش‌ کوتاه‌ و غیره که‌ چنداندر چارچوبموضوعی که مورد بحثماست نمیگنجند.

0

شرکت تامسون رویترز (Thomson Reuters) چندی پیش ابزار جدیدی را در اختیار پژوهشگران گذاشته است که می‌توان گفت یکی از نیازهای اساسی پژوهشگرانی بوده که به منظور انتشار مقاله خود به دنبال مجلات مناسب هستند. این ابزار به عنوان بخشی از کتابخانه اندنوت تحت وب (Endnote Web) است و برای دسترسی به این ابزار ابتدا باید در وب‌سایت https://www.myendnoteweb.com یک حساب کاربری ایجاد کرد.

پس از ایجاد حساب کاربری و ورود به کتابخانه اندنوت، بر روی بخش Match کلیک کنید.

در بخش Match می‌توان با وارد کردن عنوان (Title) و چکیده (Abstract) مقاله ی نگاشته‌شده، بهترین مجله را به منظور پذیریش مقاله پیدا کرد. پر کردن این دو فیلد اجباری می‌باشد. در این صفحه گزینه ی دیگری با عنوان References هم وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان با کمک گرفتن از منابع موجود در کتابخانه مجلات مناسب‌تری برای نوشته خود پیدا کرد.

بعد از وارد کردن عنوان و چکیده، گزینه ی Find Journals را انتخاب کنید تا مجلات پیشنهادی نمایش داده شود. در این بخش مجلات بر اساس میزان مطابق بودن با عنوان و چکیده موردنظر نشان داده می‌شوند. نکته جالب توجه اینکه در مقابل عنوان هر مجله می‌توان با انتخاب گزینه Submit به‌صورت مستقیم وارد صفحه ی مربوط به ارسال مقاله به مجله ی موردنظر شد. همچنین در این بخش با انتخاب گزینه ی Journal Information می‌توان به اطلاعات بیشتری درباره ی مجله دست یافت.

اطلاعات بسیار مهمی که در این بخش در دسترس پژوهشگر قرار می‌گیرد میزان مطابق‌بودن، آخرین میزان ضریب تأثیر (Impact Factor) یک ساله و پنج ساله ی مجله، و تعداد مقاله‌های مشابه هر کدام از مجلات است. با کلیک بر روی جهتی که در سمت چپ هر کدام از مجلات وجود دارد می‌توان به اطلاعات بیشتری دست یافت.

همانطور که در شکل بالا نشان داده شده است مجله بر اساس رتبه‌بندی کلیدواژه‌های موجود در عنوان و چکیده نشان داده شده است. یکی از موارد دیگر، رتبه مجله ی موردنظر در حوزه ی موضوعی خود (Rank in Category) و همچنین شماره ی چارک حوزه ی موضوعی که مجله در آن قرار می‌گیرد (Quartile in Category) مشخص شده است. نکته ی دیگر، اطلاعات مربوط به انتشار مجله از جمله دوره ی انتشار و شماره ی استاندارد بین‌المللی نسخه ی چاپی و الکترونیکی مجله (ISSN, eISSN) است.


0

از FirstSearch به عنوان نسخه تجاری WorldCat یاد می‌شود. به‌طور خلاصه FirstSearch یک ابزار بسیار مفید برای بررسی اینکه کتاب، مقاله، ژورنال، و یا پایان‌نامه موردنظر شما از طریق چه پایگاه‌ها، دانشگاه‌ها، و یا موسساتی در دسترس است. معمولاً اکثر دانشگاه‌ها به FirstSearch دسترسی دارند. این پایگاه از طریق آدرس زیر در دسترس است:

http://firstsearch.oclc.org/FSIP

پس از ورود به این پایگاه، بر روی Databases کلیک کنید. لیست تمام دیتابیس‌های تحت پشتیبانی FirstSearch را مشاهده می‌کنید. علاوه بر این مشاهده می‌شود که WorldCat نیز یکی از این دیتابیس‌ها می‌باشد. در اینجا به‌طور اجمالی دیتابیس‌های در دسترس FirstSearch معرفی شده‌اند.

برای جستجو تنها می‌توان 3 دیتابیس را به‌صورت همزمان انتخاب کرد. برای جستجوی کتاب پیشنهاد می‌شود دیتابیس‌های Ebooks و WorldCat را انتخاب کنید.

پس از انتخاب دیتابیس‌ها (توسط گزینه ی select)، بر روی Searching و پس از آن Advanced Search کلیک کنید.

جستجوی پیشرفته را می‌توان بر اساس کلمات کلیدی، نویسنده، موضوع، سال انتشار، و منبع انجام داد.

به‌طور مثال برای جستجوی کتاب زیر، بخشی از عنوان کتاب و همچنین برای کاهش نتایج جستجو، نام خانوادگی نویسنده ی اول و یا حتی سال انتشار را وارد کنید.

https://goo.gl/4kkxvu

در صفحه ی نتایج جستجو به دنبال نسخه ایبوک کتاب باشید.

بر روی Libraries:Worldwide کلیک کرده تا به صفحه بعد هدایت شوید. در این صفحه مشاهده می‌کنید که کتاب موردنظر در دسترس چه دانشگاه‌هایی است و این دانشگاه‌ها از طریق چه پایگاه(ها)یی به کتاب موردنظر دسترسی دارند.

برای مثال بر روی UNIV OF ILLINOIS کلیک کرده تا به صفحه زیر منتقل شوید:

https://goo.gl/0H4gDu

پس از آن با اکانت دانشگاه ایلینویز وارد پایگاه ebrary شده و کتاب موردنظر را دانلود کنید.

0

Scopus یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های چکیده و استنادی وبی با کیفیت بالاست که اطلاعات بیش از15میلیون رکورد از1555 ناشر از سال1355 تا زمان حاضر را به صورت روزآمد ارائه می‌دهد.
اسکوپوس برای هر نویسنده، یک پرونده تشکیل می‌دهد که اطلاعات مهمی مانند وابستگی سازمانی، تعداد تولیدات علمی چاپ شده، اطلاعات کتاب‌شناختی تولیدات علمی، مراجع و شناسه اچ‌
ایندکس آن نویسنده را در بر می‌گیرد. یکی از مشکلات بزرگ بازیابی آثار مربوط به یک نویسنده در این پایگاه، تشابه اسمی و اشکال مختلف اسامی است. برای رفع این مشکلات، هر پژوهشگر موظف است که پروفایل یا پرونده علمی خود را ویرایش کند.

در این نوشتار، در ابتدا معرفی کوتاهی در رابطه با پروفایل‌های علمی و مزایای آن‌ها صورت می‌گیرد و در ادامه، چگونگی ویرایش پروفایل علمی پژوهشگران در اسکوپوس بیان می‌شود.

این آموزش که توسط دانشگاه صنعتی اصفهان گردآوری شده است را می‌توانید از اینجا دریافت نمایید.

0

برای تحصیل در خارج و اخذ پذیرش تحصیلی نیاز به آماده‌سازی و ارائه مدارکی وجود دارد. لیست مدارک موردنظر در برخی دانشگاه‌ها ممکن است تفاوت‌هایی با هم داشته باشند ولی از جمله مدارکی که در اغلب دانشگاه‌ها موردنیاز می‌باشد می توان به رزومه، توصیه‌نامه، انگیزه‌نامه (SOP)، مقاله‌ها، گواهینامه ی فارغ‌التحصیلی، ریز نمرات و نمرات آزمون‌های پیش‌نیاز مانند آیلتس، تافل یا GRE اشاره کرد. شاید بتوان گفت از مهم‌ترین و اصلی‌ترین این مدارک، ریز نمرات و گواهینامه ی فارغ‌التحصیلی است.

همان‌طور که می‌دانید دانشجویانی که در دانشگاه سراسری و به‌صورت روزانه مشغول به تحصیل بوده‌اند، به دلیل تحصیل رایگان، به ازای سال‌های تحصیلی و مطابق با منطقه‌ای که در زمان آزمون کنکور در آن حضور داشته‌اند، به دولت تعهد خدمت داشته و مدارک آن‎‌ها (ریز نمرات و گواهینامه ی فارغ‌التحصیلی) در گرو دانشگاه تا پس از اتمام این تعهد باقی می‌ماند. بنابراین چنانچه شما نیز جزء دانشجویان دانشگاه‌های سراسری بوده‌اید و برای اپلای نیاز به اصل مدرک خود دارید، در ادامه این مقاله را‌هکار‌هایی ارائه شده است که به کمک آن می‌توانید مدرک خود را آزاد نموده و برای دانشگاه موردنظر اپلای نمایید.

روش‌های آزاد کردن مدرک

از آنجا که برای بسیاری از کارها مانند اپلای، استخدام و امثال آن نیاز به ارائه اصل مدرک تحصیلی خود دارید، بنابراین لازم است که آن را در اختیار داشته باشید. فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های سراسری برای آزاد کردن مدرک خود سه راه پیش رو دارند:

*- انجام و به پایان رساندن تعهد خدمت

*- اولین راه این است که سال‌هایی را که برای شما به عنوان تعهد خدمت در نظر گرفته‌اند، سپری نموده و پس از آن مدرک خود را دریافت نمائید. میزان این تعهد را رشته و منطقه‌ای (منطقه یک، دو و سه) که در زمان کنکور شرکت کرده و قبول شده‌اید، تعیین می‌نماید.

*- پرداخت هزینه ی تعهد خدمت

*- راه حل دوم، خرید مدرکتان است، در حقیقت با پرداخت هزینه، مدرک خود را آزاد می‌کنید. هزینه ی آزاد کردن مدرک به تعداد ترم‌های گذرانده شده، تعداد واحدها، سال شروع تحصیل، دانشگاه و منطقه ی کنکور، بستگی دارد.

چنانچه در حال تحصیل هستید و قصد اپلای برای دانشگاه‌های خارجی را دارید، می‌توانید از دانشگاه خود، تقاضای گواهی اشتغال به تحصیل نموده و ریز نمرات ترم‌های گذرانده شده ی خود را با پرداخت مبلغی به عنوان ودیعه دریافت کنید. بدیهی است که برای دریافت اصل مدرک بعد از فارغ‌التحصیلی می‌بایست تمامی هزینه را پرداخت کنید.

خرید سنوات تحصیلی بستگی به منطقه‌ای که کنکور داده‌اید دارد و بر این اساس مبالغ متفاوتی را شامل می‌شود. به عنوان مثال اگر در منطقه دو، کنکور داده باشید، نرخ پایه سال‌هایی که مشغول به تحصیل بوده‌اید در ترم‌هایی که گذرانده‌اید، ضرب شده و در نهایت در عدد 2 (منطقه)، ضرب می‌شود. اگر اطمینان دارید که در آن سال رتبهه ی کنکور شما با درصدهای دروس امتحانی افرادی که در مناطق یک آزمون داده‌اند یکی بوده، می‌توانید به سازمان سنجش مراجعه کنید و نامه‌ای دریافت نمائید که بر اساس آن سنوات شما را نیز بر مبنای منطقه یک، محاسبه کنند. همین شرایط برای دانشجویان منطقه سه نیز امکان‌پذیر است.

*- آزادسازی مدارک از طریق عدم کاریابی

در صورتی‌که شما شرایط لازم را داشته باشید می‌توانید با ارائه گواهی عدم کاریابی به دانشگاه بدون پرداخت هزینه مدرک خود را آزاد نمایید. برای این منظور به موسسه ی کاریابی شهر و یا استان خود مراجعه می‌کنید و برای کاریابی ثبت نام می‌نمائید. پس از گذشت شش‌ ماه از تاریخ ثبت‌نام در موسسه ی کاریابی می‌توانید به این موسسه مراجعه نموده و با توجه به عدم معرفی فرصت شغلی متناسب با تخصص‌ خود از آن‌ها نامه‌ای درخواست نمائید که در آن قید شود تاکنون کار متناسب با رشته و تخصصتان، به شما معرفی نکرده‌اند. این نامه را موسسه ی کاریابی به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شما ارسال می‌کند. در این مرحله گزارش عدم کاریابی شما توسط اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اداره کل مرکز استان اعلام می‌گردد. در نهایت نامه از اداره کل به دانشگاه محل تحصیل شما ارسال شده و به دلیل عدم کاریابی می‌توانید مدرک تحصیلی خود را آزاد نمائید.

ثبت‌نام در موسسه ی کاریابی بر اساس شرایطی که در ذیل به آن اشاره شده است صورت می‌گیرد:

*- سپری شدن حداقل یکسال تمام از تاریخ فارغ‌التحصیلی متقاضی مندرج در گواهی موقت؛

*- با توجه به الزام آقایان به گذراندن خدمت سربازی پیش از کار، از تاریخ صدور کارت پایان خدمت یا معافیت دائم (پزشکی یا غیر پزشکی) باید حداقل شش ماه گذشته باشد.

در زمان ثبت‌نام در موسسه ی کاریابی، حقوق موردنظر خود را مبالغ بالایی اعلام نمائید تا امکان معرفی کار مرتبط با تخصص شما، با توجه به آنچه درخواست داده‌اید به حداقل برسد.
با توجه به مطالب گفته شده، با تطابق شرایط خود با هر یک از سه روش مطرح شده، می‌توانید مدرک خود را دریافت نمائید. چنانچه وقت کمی تا اپلای و ارائه اصل مدرک به دانشگاه مقصد برای شما باقی مانده است، شاید بهترین گزینه پرداخت هزینه ی آزاد‌سازی مدرک باشد چرا که ارائه گواهی عدم کاریابی به دانشگاه و در نهایت آزاد‌سازی مدرک به مراتب به زمان بیشتری نیاز دارد و باید از قبل برای آن برنامه‌ریزی نمائید.
این مطلب از وبلاگ وب‌سایت تهران پرداخت (http://blog.tehranpayment.com) انتخاب شده است. مطالب بسیار جالب دیگری از اخذ پذیرش (اپلای) را می‌توانید در این وبلاگ مشاهده نمایید.